Harmonieorkest

Samen mooie muziek maken op een leuke en gezellige manier!

Harmonie St. Caecilia Simpelveld werd in 1883 als vereniging opgericht, met als belangrijkste doel om kerkelijke feesten muzikaal op te luisteren. Bijna 140 jaar later is het harmonieorkest nog steeds springlevend en nauw betrokken bij de Simpelveldse en Limburgse gemeenschap. De harmonie geeft regelmatig concerten in het eigen verenigingslokaal en zalen in de regio, maar neemt ook deel aan kerkelijke en wereldlijke feesten in Simpelveld en omgeving.

Muzikanten
Het orkest bestaat geheel uit amateurmuzikanten, voor het grootste gedeelte afkomstig uit Simpelveld. Zij delen hun passie voor muziek en hebben een duidelijk ideaal: goede muziek maken, waarbij gezelligheid hoog in het vaandel staat. Het harmonieorkest kent ook een groot aantal jongeren die zich met hart en ziel inzetten voor de vereniging. Bovendien verzorgt de vereniging haar eigen muziekopleiding en heeft een eigen opleidingsorkest (De Notenkrakers) om de kunst én het plezier van muziek maken over te brengen op de volgende generatie.

Repertoire
In het verleden heeft de harmonie faam verworven met uitvoeringen van grote symfonische werken. Momenteel is de programmering heel divers en bevat voor ieder wat wils. Naast typische ‘harmoniemuziek’, zoals marsen en klassieke stukken, speelt het orkest ook andere soorten muziek waaronder pop-, film- en musicalmuziek. En natuurlijk kerstliedjes met Kerstmis en carnavalsmuziek met carnaval. 

Dirigent 
Dirigent Paul OligschlägerHarmonie St. Caecilia staat sinds 2013 onder leiding van Paul Oligschläger. Paul begon zijn loopbaan op 8-jarige leeftijd bij Fanfare Kunst en Vriendschap in zijn geboortedorp Partij-Wittem. Al op jonge leeftijd speelde hij in bandjes en dansorkesten zoals ‘Ted Brown & Company’. Op 16-jarige leeftijd kwam hij als sopraan-saxofonist bij het Limburgs Saxofoon Kwartet. Na de middelbare school studeerde hij Algemene Muzikale Vorming en Harmonie/Fanfare-directie.
Het grootste deel van zijn muzikale loopbaan, van 1975 tot 2003, maakte Paul deel uit van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Daar speelde hij ook in het Dansorkest van de Marinierskapel en het Rotterdams Saxofoon Kwartet. Ook fungeerde hij jarenlang als jurylid bij diverse muziekbonden.
Als dirigent is Paul onder andere werkzaam geweest bij Fanfare Berg en Dal Slenaken, Harmonie Concordia Margraten en Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen. Momenteel dirigeert Paul de Fanfare Kunst en Vriendschap Partij-Wittem, Fanfare St. Cornelius Schin op Geul, Fanfare St. Joseph Heerlerheide, Harmonie St. Agatha Eys en Harmonie St. Caecilia Simpelveld. Tevens is hij de muzikaal leider van de Mergelland Kapel en De Weissheimer.
Kijk hier voor een complete lijst van oud-dirigenten.

Repetities
Als voorbereiding op concerten en andere muzikale evenementen repeteert de harmonie wekelijks. De repetities vinden plaats op zondagochtend van 10 tot 12.30 uur in Partycentrum Oud Zumpelveld, Irmstraat 23 te Simpelveld. Wil je een keer een repetitie bijwonen? Dat kan! Neem even contact op met onze secretaris Hub Mohnen op 06 - 491 60 841 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of loop gewoon binnen.


Logo Harmonie St. Caecilia Simpelveld

Contactinformatie

Kanthuisstraat 41
6369 SM Simpelveld
T: 06-4916 0841
E: info@harmoniesimpelveld.nl

Contactformulier

Privacy Policy

 

Verenigingslokaal

Partycentrum Oud Zumpelveld
Irmstraat 23
6369 VL Simpelveld
T: 045-544 14 95
W: www.oud-zumpelveld.nl